فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز
فونت زیبا ساز
مهندس حامد میرشکاریان بابکی - کارشناس ارشد گیاهان دارویی و طب سنتی ایران گیاه درمانی و داروخانه گیاهی هربال طب - سرطان معده
 " درگذشت مرتضی پاشایی خواننده مجبوب پاپ را به دلیل بیماری سرطان معده به خانواده 

محترم ایشان و علاقه مندانش تسلیت میگویم"

سرطان قابل درمان است

علائم و نشانه های شایعترین سرطان در مردان ایرانی :سرطان معده 

معده گشادترین بخش لوله گوارش است. ظرفیت طبیعی آن حدود یك لیتر می باشد. موقعیت و شكل معده ثابت نیست زیرا تا حد زیادی به حالت بدن، میزان محتویات معده، فشار احشای مجاور و تونوس معدی وابسته است. انتهای بالای معده توسط مری به سمت دیافراگم كشیده میشود وانتهای پابینی آن به علت اتصال به دورازدهه ناحدودی متحرك است. 
 جلوگیری از خوردن آلوده به باكتری ( روشهای نگهداری بهتراز موادغذایی و دسترسی تمامی طبقات اجتماعی – اقتصادی به یخچال جهت نگهداری غذا باعث كاهش بلع باكتریهای خارجی شده است).
 میزان بروز مركز ومیرسرطان معده به دلایل نامشخص درطی 60 سال اخیركاهش یافته‏اند سرطان معده درطبقات اجتماعی– اقتصادی پایین شایعتراست. مهاجرانی كه از مناطق باشیوع بالابه نواحی باشیوع پایین سفر كرده‏اند، استعداد ابتلای قبلی را حفظ نموده اند ولی ریسك گرفتاری در فرزندان آنها شبیه جمعیت محل اسكان جدید خواهد بود. این یافته نشان میدهد كه احتمالاً یك عامل محیطی كه از سنین پایین نشان میدهدكه احتمالاً یك عامل محیطی كه از سنین پایین شخص را تحت تاثیر قرار می‏دهد مسئول ایجاد سرطان معده است وبیش از همه عوامل مستعد كننده سرطان موجود در برنامه غذایی مورد توجه قرارگرفته‏اند.
عوامل موثر در سرطان معده:
1- مصرف طولانی غظت بالایی از نیتراتها درغذاهای دودی. خشك ونمك سود
1-1 عوامل خارجی كه سبب رشد باكتریهای تبدیل كننده نیترات درمعده میگردند
• غذای الوده به باكتری 
• عفونت بانوعی باكتری با نام هلیكوباكترپیلوری 
2-1 عوامل داخلی كه سبب رشد باكتریهای تبدیل كننده نیترات درمعده می گردند
• كاهش اسیدیته معده 
• جراحی معده درگذشته ( برداشتن قسمت انتهای معده
• گاستریت آتروفیك ( بیماریی كه درخلال آن جدارمعده دچار تحلیل می شود)
• تماسهای طولانی با داروهایی كه ترشح اسید معده را می كاهند(H2 بلوگرها)
2- زخم های معده وبرخی پولیپها( پولیپهایی كه استعداد بدخیمی دارند)
3-  هیپرتروفی شدید ( رشد بیش از حد سلولها) درچین های معده باشیوع بالای بدخیمی همراه است 
4- در افراد  دارای گروه خونی A نسبت به گروه خونی O  ، میزان  بروز سرطان معده بیشتر است 
شرح بیماری وعلائم 
سرطانهای سطحی دراكثر موارد علامتی ایجاد نمی كنند با رشد تومور بیمار از ناراحتی  درقسمت فوقانی شكم شكایت دارد كه از یك احساس پری مبهم بعد از غذا خوردن تا درد شدید متغیر است. بی‏اشتهایی كه . غالباً با تهوع خفیف همراه می باشد، شایع است ولیكن شكایت اولیه بیمار نمی باشد درنهایت كاهش وزن ایجاد می شود.
تهوع واستفراغ به ویژه هنگامی كه تومور درناحیه انتهایی معده قراردارد از علائم اصلی هستند. در تومورهای ناحیه ابتدایی معده. اختلال در بلع ( دیسفاژی) علامت اصلی بیماری است.  درمراحل اولیه سرطان  معده ، علائم فیزیكی وجود ندارد وكشف توده شكمی قابل لمس دراغلب موارد نشان دهنده رشد طولانی مدت وانتشار موضعی تومور می باشد. شایعترین محل برای انتشار خونی تومور معده، كبد است . كم خونی فقر آهن درمردها وخون مخفی درمدفوع درهردوجنس باید شك به ضایعات دستگاه گوارش را برانگیزاند 
تشخیص : 
رادیو گرافی ساده ترین شیوه تشخیصی جهت ارزیابی یك بیمارمبتلا به شكایات از ناحیه سرمعده می‏باشد . بیوبسی به كمك آندوسكپی از معده وبررسی میكروسكپی روی نمونه‏هایی كه با برس تهیه شده‏اند جهت رد تشخیص بدخیمی در تمام مبتلایان به زخم معده اندیكاسیون دارند.
• درصورت وجود شرایط زیر می توان از انجام آندوسكوپی صرف نظر نمود:
1- اگر نمای رادیو گرافیك ضایعه به طور مشخص خوش خیم باشد.
2- اگر پس  از 6 هفته دررایو گرافی مجدد زخم به طور كامل ترمیم شده باشد .
3- اگر پیگیری با رادیو گرافی با ماده حاجب (ماده شیمیایی كه در عكس برداری به كار می رود) پس از چند ماه طبیعی باشد.
درمان :
برداشتن كامل تومور به كمك جراحی وبرداشتن غدد لنفاوی مجاور تنها شانس بهبودی می باشد.
برداشتن معده به طور ناكامل درمان انتخابی بیماران مبتلا به سرطان قسمت انتهایی معده است درصورتیكه برای تومورهای ابتدایی معده برداشتن كامل یا نزدیك به كامل معده الزامی است .
• برداشتن وسیع غدد لنفاوی به همراه جراحی معده موجب افزودن خطر بروز عوارض گردیده وطول عمر بیماران را نیز بالا نمی برد عود تومور تا 8 سال پس از جراحی امكان پذیر است 
• پیش آگهی بیماران بعداز جراحی به وسعت نفوذ تومور به جدارمعده وابسته است .
• آدنوكارسینوم معده دربرابر اشعه تقریباً مقاوم است . نقش اصلی پرتودرمانی درسرطان معده فقط درجهت تسكین درد میباشد. پرتو درمانی به تنهایی بعداز برداشتن ضایعه ، میزان بقا را بالا نمی برد ولیكن اضافه نمودن داروی شیمی درمانی  به پرتودرمانی موجب بهبودی اندكی درمیزان بقا گردید
• پرتو درمانی و شیمی درمانی درصورتیكه به طور توام پس از عمل جراحی بكار برده شوند موجب افزایش بقا می‏گردند.
• در صورت فقدان تجمع مایع در شكم و انتشار شدید تومور به كبد یا صفاق باید اقداماتی در جهت برداشتن ضایعه اولیه صوت گیرد چرا كه كم كردن حجم تومور باقی‏مانده بهترین روش تسكین بیماری است.

مصرف بیش از حد نمک علاوه بر ایجاد مشکلات قلبی-عروقی می‌تواند زمینه ابتلا به سرطان معده را نیز فراهم کند.

بخش قابل‌توجهی از این نمک، نمک پنهان است که در غذاهایی وجود دارد که اصلاً فکرش را نمی‌کنید.

مطالعات صندوق جهانی تحقیقات سرطان یا WCRF نشان می‌دهد کاهش مصرف مواد غذایی مانند نان، انواع گوشت‌های فرآوری شده و غلات صبحانه که میزان قابل‌توجهی از نمک را وارد بدن ما می‌کنند، می‌تواند شانس ابتلا به سرطان معده را در جامعه کاهش دهد.

با این که روزانه مصرف 6 گرم نمک مجاز است (معادل یک قاشق چای‌خوری نمک) میزان مصرف متوسط بسیاری از افراد به روزانه 6/8 گرم از این ماده می‌رسد. این مقدار نمک اضافه نه تنها می‌تواند باعث افزایش فشارخون و ابتلا به بیماری‌های قلبی شود، در ابتلای فرد به سرطان دستگاه گوارش نیز موثر است.

کاهش مصرف نمک می‌تواند حداقل از ابتلای 800 نفر از این افراد به این سرطان مهلک پیشگیری کند. اغلب این افراد مردان خواهند بود، زیرا بیشتر از زنان نمک اضافی مصرف می‌کنند.

«درمان سرطان معده اغلب بسیار دشوار است، چون این بیماری تا گسترش پیدا نکند علائمی از خود نشان نخواهد داد. به همین دلیل باید با بهبود شیوه زندگی، کاهش مصرف غذاهایی که محتوای نمک بالایی دارند و مصرف مبوه ها و سبزی ها  از ابتلای به آن اجتناب کرد»

متخصصان WCRF می‌خواهند این مواد غذایی را مطابق محتوای نمکی که دارند با رنگ‌های چراغ راهنمایی نشان دهند تا فرد بتواند از میان بسته‌ها، مواد غذایی امن یا با درصد متوسط نمک را از مواد غذایی که با رنگ هشداردهنده قرمز برچسب خورده‌اند و محتوای سدیم بالایی دارند، تشخیص دهد.

اگر چنین کاری انجام شود، بسته‌های حاوی همبرگر، کالباس، گوشت و ماهی نمک‌سود شده، خیار شور، پنیر، زیتون، خشکبار بوداده، عصاره مخمر و سس سویا برچسب قرمز خواهند داشت.

مواد غذایی مانند سس آماده ماکارونی، سوپ‌ها، سوسیس، غلات صبحانه، پیتزا، چیپس، ساندویچ‌ها، سس کچاپ و مایونز بسته به نوع تهیه آن‌ها برچسب زرد یا قرمز دریافت خواهند کرداگر محتوای نمک آن‌ها بین 3/0 تا 5/1 گرم در هر 100 گرم باشد، رنگ برچسب این گروه زرد خواهد بود.

پیشگیری

رژیم غذایی می‌تواند در ایجاد سرطان معده نقش عمده‌ای داشته باشد. سرطان معده در اقشار کم‌درآمد جامعه که غذای آن‌ها را به طور عمده مواد نشاسته‌ای تشکیل می‌دهد و میوه و سبزی‌های تازه در رژیم غذایی آن‌ها کم است، بیشتر دیده می‌شود.

همچنین روش‌های آماده‌سازی و نگهداری مواد غذایی نیز می‌تواند در ایجاد سرطان معده نقش داشته باشدسرطان معده در افرادی که غذاهای دودی بیشتر می‌خورند، شایع‌تر است.

افرادی که از آنمی بدخیم یا آکلریدری (فقدان اسید در شیره معده) رنج می‌برند، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به سرطان معده قرار دارند. بیشتر محققان عقیده دارند که ارتباطی بین زخم معده و سرطان معده وجود ندارد. همچنین نشان داده شده است کسانی که جراحی معده داشته‌اند نیز بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان معده قرار دارند




برچسب ها: سرطان،  

تاریخ : دوشنبه 26 آبان 1393 | 11:10 ب.ظ | نویسنده : حکیم میرشکاریان بابکی | نظرات
.: Weblog Themes By VatanSkin :.
 فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز
فونت زیبا ساز

  • کار
  • شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic