فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز
فونت زیبا ساز
مهندس حامد میرشکاریان بابکی - کارشناس ارشد گیاهان دارویی و طب سنتی ایران گیاه درمانی و داروخانه گیاهی هربال طب - مبارزه با سرطان با گیاهان دارویی
گیاهان دارویی و تاثیر آنها در پیشگیری و بهبود سرطان 

شیوع سرطان در ایران بسیار زیاد شده بنابراین سعی کنید با بهره گیری از طبیعت خدا و استفاده از گیاهان دارویی مفید و موثر در پیشگیری و بهبود سرطان به جنگ این بیماری بروید.

 مصرف داروهای گیاهی اغلب به عنوان شیوه‌ای طبیعی برای حفظ آرامش و رفع افسردگی و اضطراب و سایر بیماری‌ها و ناراحتی‌های جسمی و روانی به کار می‌رود. اما جدا از تمام ناراحتی‌ها و بیماری‌ها، داروهای گیاهی حتی به عنوان یک شیوه درمانی مکمل یا جایگزین برای معالجه سرطان نیز کاربرد دارند.

آمار نشان می‌دهد که از بین هر ۱۰ فرد مبتلا به سرطان، حدود شش نفر در کنار شیوه‌های درمانی مرسوم در درمان سرطان از داروهای گیاهی نیز استفاده می‌کنند. این نوع داروها اغلب به توصیه متخصصان طب گیاهی و به صورت قرص، خام، جوشیدنی یا کِرِم استفاده می‌شوند.

همچنین شواهد پزشکی وجود دارند مبنی بر این که برخی داروهای گیاهی خاص می‌توانند از علائم بیماری سرطان و عوارض جانبی شیوه‌های درمانی مورد استفاده برای کنترل این بیماری، پیشگیری کنند و یا شدت علائم سرطان را کاهش دهند. برای مثال در سال ۲۰۰۷ میلادی گروهی از محققان چینی به بازبینی تعدادی مطالعه در مورد تاثیر داروهای گیاهی بر عوارض جانبی شیمی درمانی پرداختند. آنان دریافتند برخی داروهای گیاهی استاندارد می‌توانند در این زمینه مفید و موثر باشند اما داروهای گیاهی که به شکل خاص و منحصر به فرد برای هر یک از بیماران به طور جداگانه تولید شده بودند، تاثیر درمانی و مفید نداشتند.

البته توجه به این نکته ضروری است که برخی داروهای گیاهی می‌توانند با شیوه‌های درمانی متداول که برای معالجه سرطان از سوی پزشکان تجویز می‌شوند نظیر شیمی درمانی، رادیوتراپی، درمان بیولوژیک یا هورمون درمانی تداخل پیدا کنند. به طور مثال نتایج مطالعه منتشر شده در مجله آمریکایی «انکولوژی کلینیکی» نشان می‌دهد که برخی گیاهان دارویی پرمصرف مانند سیر، «جینکوبیلوبا» و «جنسینگ» ممکن با روش‌های معمول درمان سرطان تداخل پیدا کنند. همچنین برخی داروهای گیاهی ممکن است بر نحوه تجزیه شدن و یا شیوه اثرگذاری داروهای شیمیایی در بدن بیماران سرطانی تاثیر بگذارد. به طور مثال اطلاعات منتشر شده از سوی موسسه ملی سرطان آمریکا حاکی از آن است که نوعی گیاه دارویی موسوم به «چای کوهی»، بدن را سریعتر از تاثیر داروهای ضدسرطانی خلاص می‌کند و به این ترتیب کارآیی روش‌های درمانی سرطان را کاهش می‌دهد.

برخی گیاهان و مکمل‌های غذایی نیز با سمی کردن یا بی‌تاثیر کردن شیوه‌های معمول درمان سرطان در روند درمان خلل ایجاد می‌کنند. به طور مثال گیاهان طبقه «اریستولوشیا» طی قرن‌ها در طب گیاهی چینی مورد استفاده بوده اما این گیاه به طور طبیعی حاوی ترکیب‌های ضدسرطانی است که می‌تواند در بدن افراد مصرف‌کننده موجب جهش‌ها و تغییرات سلول‌ها شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد یکی از انواع این ترکیب‌ها که اسید «آریستولوچیک» نامیده می‌شود می‌تواند نسبت به دو ترکیب سرطان‌زای زیست‌محیطی شناخته شده همچون دود تنباکو و اشعه فرابنفش(UV جهش‌ها و تغییرات ژنی بیشتری به همراه داشته باشد.

علاوه بر این، از نظر تاریخی نیز ادویه‌ها در سراسر جهان حوادث بسیاری را موجب شده‌اند. این کالاهای باارزش هم به دلیل خاصیت طعم‌دهندگی و هم به دلیل فوائد بسیاری برای سلامتی حائز اهمیت هستند اما از آنجا که قدرت اعمال تغییرات در فرآیندهای سلولی را دارند، باید در مصرف آنها تعادل را رعایت کرد و مراقب تداخل آنها با داروها بود. همانطور که خاصیت دارویی ادویه‌ها از آنتی‌اکسیدان بودن آنها نشات می‌گیرد در مقابل، تاثیرات زیست‌شناختی آنها می‌تواند ناشی از تاثیر این مواد خوراکی بر ایجاد تغییرات در برخی از فرآیندهای سلولی باشد.

در این مقاله فهرستی از برخی گیاهان و ادویه‌هایی که به طور معمول در پیشگیری یا حتی درمان سرطان موثرند، ارائه شده که به شرح زیر است:


ریحان Ocimum


این گیاه حاوی خواص آنتی اکسیدانی، آنتی ویروسی، آنتی باکتریال، ضدجهش ژنی و ضدتومور است که از انواع ترکیب‌های موجود در آن نشات می‌گیرد. عصاره ریحان دارای خاصیت ضدمیکروبی است. همچنین بررسی‌ها در مورد تاثیر ریحان بر میکروب هلیکوباکترپیلوری که عامل زخم معده است نشان می‌دهد «متانول» و «بوتانول» موجود در آن خاصیت ضدباکتریایی قوی دارند. تاثیرات ریحان تنها به خاصیت ضدمیکروبی آن محدود نمی‌شود زیرا شواهد حاکی از آن است که این گیاه می‌تواند آسیب‌های اکسیدیته ناشی از فعالیت مولکول‌های رادیکال آزاد را در نمونه‌های جانوری کاهش دهد. همچنین خاصیت ضدسرطانی ریحان ممکن است به توانایی‌اش در تاثیرگذاری بر عفونت‌های ویروسی مرتبط باشد.

زیره سبز

اگرچه بررسی‌های آزمایشگاهی آشکار ساخته که این گیاه خاصیت بالقوه آنتی‌اکسیدانی دارد اما هنوز این خاصیت در آزمایش‌های انسانی به طور دقیق مورد مطالعه قرار نگرفته است. هرچند در مطالعات آزمایشگاهی انجام شده روی موش‌ها و تاثیر این گیاه بر درمان انواع سرطان به بررسی نقش آن در سرکوب تومورهای سرطان پوست پرداخته شد. ترکیبات ضدسرطانی موجود در زیره سبز موسوم به «گلوتاتیون–– ترانسفراز» GST) خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می‌دهند.

زیره سبز Cuminum cyminum


Elettaria cardamomum هل

این گیاه نیز همچون بسیاری از گونه‌های دیگر گیاهی از خواص آنتی اکسیدانی بالایی برخوردار است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که هل، ترکیب azoxymethane را که در بروز سرطان روده تاثیر دارد با خواص ضدالتهابی و ضدتکثیری در بدن کاهش می‌دهد و در نتیجه از بروز این سرطان پیشگیری می‌کند.


دارچین

در چندین مطالعه مختلف به بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی این گیاه پرداخته شده است. به طور مثال در بررسی که روی نوعی موش انجام گرفت مشخص شد رژیم غذایی حاوی پودر پوست این گیاه، فشار اکسیدیته را که عامل بروز سرطان است، کاهش می‌دهد. همچنین عصاره دارچین از رشد هلیکوباکتر پیلوری در آزمایشگاه جلوگیری می‌کند که فاکتور خطرزای شناخته شده در سرطان معده و سرطان پانکراس است.


میخک

در حالی که در هیچ مطالعه‌ای تاکنون به تاثیر استفاده از این گیاه در پیشگیری از بروز سرطان در انسان پرداخته نشده اما چندین بررسی محدود روی موش‌ها حاکی از تاثیرگذاری آن به خصوص در تعدیل فرایندهای سمی‌زدایی سلولی است. این فرآیندها اگر در بدن افزایش یابند خطر بروز سرطان را تشدید می‌کنند.

گشنیز

نتایج چندین مطالعه انجام شده روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داده است که دانه‌های گشنیز در مراقبت از کبد در برابر سرطان تاثیر دارند. هرچند هنوز مطالعات اندکی درباره خواص ضدسرطانی این گیاه صورت گرفته اما همین یافته‌های اندک نیز حائز اهمیت است.

زیره سیاه

«تیموکینون» یکی از ترکیبات اصلی در دانه زیره سیاه است که دارای خواص آنتی اکسیدانی، آنتی میکروبی، ضدالتهابی و پیشگیری‌کننده سرطان است. همچنین شواهد حائز اهمیتی وجود دارد که بر توانایی این ترکیب در جلوگیری از تکثیر سلول‌های توموری اشاره دارد. همچنین می‌توان بر توانایی این ترکیب در جلوگیری از تشکیل رادیکال‌های آزاد در سلول‌های سالم اشاره کرد.

سیر

آزمایش‌های کلینیکی روی سیر و ترکیب‌های مرتبط با آن نشان می‌دهد که این گیاه احتمال ابتلا به سرطان‌های ریه، پوست، روده و سینه را پایین می‌آورد. توانایی سیر در جلوگیری از رشد تومورها به دلیل وجود ترکیبات مختلف و طبیعی ضدسرطانی موجود در آن است.

زعفران

شواهد قابل توجهی بر قابلیت این گیاه در جلوگیری از ابتلا به سرطان وجود دارد. همچنین این گیاه می‌تواند روند تکثیر سلول‌های سرطانی پوست را متوقف کند. هرچند مکانیزمی که زعفران بواسطه آن از تکثیر تومورها پیشگیری می‌کند به طور کافی مورد بررسی قرار نگرفته اما متخصصان ترکیباتی را در زعفران شناسایی کرده‌اند که خواص ضدسرطانی آنها آشکار شده است.

زردچوبه - خاکشیر - زنیان - آنغوزه

گرد آوری : حامد میرشکاریان 

کارشناس ارشد گیاهان دارویی و طب سنتی

داروخانه گیاهی هربال طب


برچسب ها: سرطان،  

تاریخ : دوشنبه 26 آبان 1393 | 11:41 ب.ظ | نویسنده : حکیم میرشکاریان بابکی | نظرات
.: Weblog Themes By VatanSkin :.
 فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز
فونت زیبا ساز

  • کار
  • شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic